Erasmus+ 2022/23 őszi félév mobilitási pályázati kiírás

Egy másik nemzet kultúráját igazán csak akkor ismerjük meg, tanuljuk meg a nyelvét, értjük meg a szokásait, ha egy kis időre mi is a közösség részeivé válunk. Az Erasmus+ program, amely az Európai Unió egyik legsikeresebb programja, lehetőséget teremt a felsőoktatási intézmények polgárainak a mobilitásra.

2022. március 17. (csütörtök) 18:00 óra – Online tájékoztató

Az OR-ZSE 2021-ben az Európai Unió teljes hétéves pénzügyi időszakára elnyerte az ún. Erasmus Felsőoktatási Chartát, így jogosulttá vált az Erasmus+-program keretében megvalósuló hallgatói mobilitási programok támogatására. Biztatjuk hallgatóinkat, éljenek a lehetőséggel. Akár a nyelvtanulás, akár a szakmai vagy egyéni személyiségfejlődés céljával vágnak bele a kalandba, mindenképp gazdagodni fognak. Egyúttal gazdagíthatják egyetemünk hírnevét a világban, és megszerzett tapasztalataikkal hozzájárulhatnak hazai közösségeink fejlődéséhez.

Intézményközi megállapodások keretein belül hallgatóink és oktatóink minden félévben (korlátozott számban) lehetőséget kapnak a szakterületükön való kitekintésre, külföldi kapcsolatok és tapasztalatok szerzésére. Hallgatóink a partneregyetemen elvégzett félév kreditjeit elismertethetik. Két partneregyetemmel kötöttünk már szerződést, és továbbiak megkötésén is dolgozunk. Pályázatot hirdetünk az Erasmus+ keretében a következő hallgatói mobilitási lehetőségek elnyerésére:

fogadó intézmény időtartam várható létszám elvárt nyelvtudás jelentkezési határidő
Potsdami Egyetem 5 hónap a 2022 téli félévben 2 fő angol vagy német B1 2022-03-25
BBTE (Kolozsvár) 5 hónap a 2022 őszi félévben 3 fő román, magyar vagy angol B1 2022-03-25
Antwerpeni Egyetem 5 hónap a 2022 őszi félévben 2 fő angol vagy holland B2 2022-03-25

Kérjük, hogy jelentkezési szándékukat a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és egy motivációs levéllel a megadott határidőig juttassák el Seregdy Andreához a seregdya@or-zse.hu címen, szakfelelősük egyidejű értesítése mellett.

További információért dr. Zima András tanszékvezető docenshez, Erasmus-koordinátorhoz, a zimaa@or-zse.hu címen, valamint dr. Biró Tamás docenshez, tudományos rektorhelyetteshez, a birot@or-zse.hu címen is fordulhatnak.

A pályázási folyamatot és a döntést segítendő az érdeklődők számára rövid online információs időpontot hirdetünk, ennek időpontját rövidesen itt közzétesszük. Előzetes jelentkezés Seregdy Andreánál a seregdya@or-zse.hu címen.

További információ az egyetemi Erasmus lehetőségekről: https://or-zse.hu/erasmus-hu/ .

Hallgatói tájékoztató a meghirdetett pályázathoz itt elérhető!

Sikeres pályázást kívánunk minden érdeklődőnek!